Wednesday, August 20, 2008

Palestin

Saya mula tahu tentang Palestin sejak umur saya 7 tahun. Saya tahu Palestin dijajah Yahudi. Saya tahu di Palestin ada Masjid Al-Aqsa, kiblat pertama umat Islam. Saya tahu yang Nabi kita Nabi Muhammad s.a.w Isra' dan Mikraj dari Palestin jugak.

Saya tahu pasal Palestin dari ayah dan televisyen. Orang Palestin kena seksa oleh Yahudi. Banyak masalah yang menimpa orang-orang Palestin. Mereka tidak cukup makan. Kanak-kanak macam saya tak dapat pergi sekolah. Hari-hari kena serang Yahudi yang jahat. Ramai kanak-kanak dan orang perempuan yang ditembak dan dibunuh orang Yahudi. Apa salah mereka? Sebab orang Palestin orang Islam, orang Yahudi nak bunuh sebab orang Yahudi dari dulu lagi memang tak suka dengan orang Islam.

Orang Yahudi buat macam tu sebab mereka nak bumi Palestin. Yahudi mahu halau orang Islam di Palestin. Masjid Al-Aqsa pun jadi mangsa. Ayah cerita pernah tentera Yahudi serang dan tembak jemaah yang sedang solat di Masjid Al-Aqsa. Ramai yang mati syahid.

Cikgu saya beritahu Yahudi korek lubang untuk buat terowong besar bawah Masjid Al-Aqsa sebab nak runtuhkan Masjid. Ibu cakap orang Yahudi nak runtuhkan Masjid Al-Aqsa sebab nak bina kuil mereka di tapak Al-Aqsa.

Saya pelik kenapa orang Islam kat dunia ni tidak tolong dan selamatkan Palestin dan umat Islam di situ. Saya marah sebab saudara seIslam saya tidak peduli pasal Palestin. Saya marah sebab orang Islam kat Malaysia pun buat macam tak tahu sahaja pasal semua yang jadi kat sana.

Saya berazam ingin bantu umat Islam Palestin. Saya nak berjihad demi agama Islam. Saya mahu syahid di jalan Allah. Itu cita-cita tertinggi saya.

Tiap kali solat saya akan berdoa pada Allah untuk lindungi dan selamatkan saudara saya yang diseksa di Palestin. Umat Islam mesti selamatkan Palestin sebab Rasulullah s.a.w Isra' ke langit dari situ. Kiblat pertama umat Islam pun di Palestin.

Tak kan lah nak biar orang Yahudi bunuh orang Islam. Orang Islam tak ada pun yang bunuh orang Yahudi macam tu.

1 comment:

ńĕĕń said...

Salam Irfan :-)

Dah baik demam campaknya?

Alhamdulilah Irfan ada berfikir dan berniat macam ni, nak bela umat Islam yang ditindas tak kiralah di mana pun mereka berada, memang itulah yang sepatutnya. Doa Acik semoga Irfan kekal dengan pegangan ini, insya Allah.